Κρητικό Παραδοσιακό Ασημένιο Σκαλιστό Μαχαίρι (KDSGNT1 F035)

Ασημένια

Κωδικός προϊόντος: KDSGNT1 F035

Το απόλυτο έργο τέχνης και σύμβολο στον κόσμο της κρητικής μαχαιροποιίας για τους γνώστες της παράδοσης. Κατά τις περιόδους πολέμων και κατακτήσεων της Κρήτης αυτό το είδος μαχαιριού βαστούσαν στο ζωνάρι τους μόνο οι οπλαρχηγοί ή δωρίζονταν σε αυτούς .Γι αυτό το λόγο ήταν και είναι εξαιρετικά σπάνιο, ειδικότερα στις μέρες μας.

Λεπτομέρειες:

  • υλικό λεπίδας: ανοξείδωτο ατσάλι
  • υλικό λαβής: ασήμι 925
  • πάχος λεπίδας: 5mm
  • μήκος λεπίδας :37 cm
  • μήκος λαβής: 14 cm
  • ολικό μήκος: 54.5 cm
  • υλικό θήκης: ασήμι 925
  • έτος: 2012

Αντικείμενο ανεκτίμητης αξίας, όχι μόνο λόγω  του υλικού του, ασήμι, αλλά κυρίως για τον τρόπο μεθόδου κατασκευής ασήμι, σφυρί, καλέμι και για τις αρετές του αργυροχρυσοχόου όπως υπομονή, μεράκι, φαντασία και αγάπη.

Εξ ολοκλήρου σκαλιστά στο χέρι το θηκάρι και η λαβή σε ασήμι 925 πάχος 5 diziem.

Το θηκάρι αποτελείται από την κεφαλή σε σχήμα φιδιού – δράκου, την ράχη  με σύμβολο  τον σταυρό του ορθόδοξου χριστιανισμού και τις δυο πλευρές πάνω στις οποίες απεικονίζονται δώδεκα διακοσμητικές παραστάσεις στο σύνολο τους με θέματα δελφίνια, καράβια, τουφεκιά, ο χανιώτικος φάρος, η μονή Αρκαδίου, ο Καγιαλές, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Δασκαλογιάννης, λουλούδια και φυτά όπως τουλίπες και πολλά άλλα είδη που συμβολίζουν τη νησιωτική προέλευση. Το τελείωμα της θήκης το στολίζουν πέντε επίχρυσα δαχτυλίδια με ενδιάμεσα πέντε αργυρά στο ίδιο πάχος και το τελευταίο πιο φαρδύ. Από την αργυρή καδένα κρέμονται πέντε αργυρές χειροποίητες  αλυσίδες με αργυρά νομίσματα της κρητικής πολιτείας.

Η λαβή αποτελείται από τα μανίκια που σχηματίζουν V, τα τσεμπερλίκια που βρίσκονται ανάμεσα στα μανίκια και ξεκινούν από τη ράχη της λεπίδας τυλίγουν τη λαβή και καταλήγουν πάλι στο τελείωμα της λεπίδας και τέλος η ύπαρξη μιας τσιμπίδας, της μασιάς όπου η κεφαλή της έχει μια πολύτιμη πέτρα, και η οποία βρίσκεται στην εσοχή, στο πίσω μέρος του μαχαιριού, ανάμεσα στο  V που σχηματίζουν τα δυο μανίκια. Τη λαβή διακοσμούν οχτώ παραστάσεις με λουλούδια διαφόρων ειδών και η μορφή του Αγίου Γεωργίου.

Στο σημείο της ένωσης λεπίδας και λαβής βρίσκονται οι περίτεχνοι, σκαλιστοί και άργυροι καμψεδες. Η λεπίδα είναι σφυρήλατη και βαμμένη από μονοκόμματο ατσάλι, έχει σχήμα Τ και χαρακτηρίζεται από την καμπύλη και την αιχμηρή μύτη της στην άκρη. Η ράχη της είναι καλλιτεχνικά και υπομονετικά σκαλισμένη ενώ στη μια πλευρά της λάμας απεικονίζονται πολυτελή λουλούδια.

Το ολικό μήκος του μαχαιριού φτάνει τα 54,5 cm.

Η τιμή του είναι 4.500 ευρώ + Φ.Π.Α, κατόπιν παραγγελίας, και παραδίδεται το ελάχιστο σε 4-6 μήνες.

Συντήρηση:
Το μαχαίρι αυτό λόγω της μοναδικότητας του και της ποιότητας των υλικών του δεν προτείνεται για χρήση. Αρκεί ένα καλό γυάλισμα με πολύ απαλό βαμβακερό πανί για τη διατήρηση της γυαλάδας του.

Κουπόνι
Εάν έχετε κωδικό εκπτωτικού κουπονιού συμπληρώστε τον εδώ.
 
 
Εφαρμογή
 
Χειροποίητα Κρητικά Μαχαίρια

Έκθεση & εργαστήριο:Γ. Καραϊσκάκη 13-15, ΤΚ 73100, Χανιά, Κρήτη
Τηλ.: 28210 98827
Έκθεση: Καραολή Δημητρίου 8, ΤΚ 73100, Χανιά, Κρήτη
Τηλ.: 28210 45333

Email: info@cretanknives.gr