Σπαρτιάτης (SMTCCΞΟDRF163)

Ανθρακούχο ατσάλι

Κωδικός προϊόντος: SMTCCΞΟDRF163

Σφυρήλατο, κατασκευασμένο στο καμίνι μας με σφυρί, φωτιά και χέρι. Λεπίδα από ανθρακούχο ατσάλι 6mm και λαβή από ξύλο δρυ. Το σχήμα της λεπίδας το καθιστά κατάλληλο για ξεράχισμα ζωών, πελέκημα κοκκάλων, ξύλων και οποιουδήποτε απαιτητικού υλικού. Η λαβή του κλειδώνει το χέρι σας μέσα και η αίσθηση αυτή προσφέρει ασφάλεια και λειτουργικότητα κατά τη σκληρή χρήση.

Ο σπαρτιάτης κατασκευάστηκε  στο εργαστήριο μας   με σκοπό την βάρβαρη χρήση και συνάμα την λειτουργικότητα και ασφάλεια του χρήστη. Το σφυρηλατημένο ανθρακούχο ατσάλι του αφέθηκε με τα σημάδια  του καμινιού και της σφυρηλάτησης με σκοπό να είναι ορατά και ταυτόχρονα  αισθητικά πιο όμορφα.

Η λεπίδα του είναι σφυρήλατη στο καμίνι όπου οφείλεται κ η ανάγλυφη όψη της. Υλικά πρώτης ποιότητας για αντοχή σε βάθος χρόνου είναι η κάρδια του. Τ ο σχήμα της την καθιστά κατάλληλη για χτυπήματα σε κόκκαλα, σίδερα και ξύλα λόγω του βάρους στο εμπρόσθιο τμήμα της.

Η λαβή δίνει μια αίσθηση απόλυτης ασφάλειας καθώς το χέρι κλειδώνει μέσα και το ξύλο δίνει αντιολισθητική ικανότητα σε λάδια, νερά κτλ. Σταθεροποιημένη με δυο βίδες τύπου inox alen. Ο υποφυλακτήρας κρατώντας την παλάμη κλειστή αποκλείει κάθε κίνδυνο τραυματισμού.

Αποτελεί μέρος αριθμημένης συλλογής και είναι μοναδικό κομμάτι.

Επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν δώρο σε συλλέκτες και λάτρεις χειροποίητων μαχαιριών η σε απαιτητικούς κυνηγούς. Συνοδεύεται από δερμάτινη θήκη γνήσια βακέτα.

Συντήρηση:
Καλό καθάρισμα αμέσως μετά τη χρήση  με ένα βρεγμένο πανί και στέγνωμα σε θερμοκρασία δωματίου λόγω οξείδωσης ή στον Ήλιο.

Επάλειψη της λάμας με βαζελίνη η λαδί οπλών και επανατοποθέτηση στη θήκη του.

Ακόνισμα:
Χρησιμοποιείστε ένα αδαμάντινο εργαλείο ειδικά κατασκευασμένο για ακόνισμα που θα βρείτε στα καταστήματα μας, μια φυσική ντόπια  κρητική πέτρα  παγκοσμίου φήμης τα γνωστά λαδάκονα με νερό η λαδί σε γωνία 30 μοιρών και από τις δυο πλευρές η ένα μασάτι καλής ποιότητας για τη συντήρηση της κόψης.  Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Λεπτομέρειες:

  • υλικό λεπίδας: ανθρακούχο ατσάλι
  • υλικό λαβής: ξύλο δρυ
  • πάχος λεπίδας: 6 mm
  • μήκος λεπιδας: 13 cm
  • μήκος λαβης: 15 cm
  • ολικό μηκος: 28 cm
  • υλικό θήκης: γνήσιο δέρμα
  • σχεδιασμός: ΣΚΑΛΙΔΑΚΗΣ
  • έτος: 2012
Κουπόνι
Εάν έχετε κωδικό εκπτωτικού κουπονιού συμπληρώστε τον εδώ.
 
 
Εφαρμογή
 
Χειροποίητα Κρητικά Μαχαίρια

Έκθεση & εργαστήριο:Γ. Καραϊσκάκη 13-15, ΤΚ 73100, Χανιά, Κρήτη
Τηλ.: 28210 98827
Έκθεση: Καραολή Δημητρίου 8, ΤΚ 73100, Χανιά, Κρήτη
Τηλ.: 28210 45333

Email: info@cretanknives.gr